September

Week 5

Fort Amstelhoek

Wij zijn met de hele klas naar fort Amstelhoek geweest (Fort bij Uithoorn), en we zijn er fietsend heen gegaan. Toen we er waren kregen we eerst een preek over het fort, hoe oud het fort is, waarvoor het werd gebruikt enz. Daarna gingen we naar binnen en het galmde enorm, iedereen ging gillen groep 7-8 raar?!! Toen gingen we een kamertje binnen met een hele bekende acteur, die heeft in het huis Anubis gespeeld (hij speelde Victor). Hij gaf een hele leuke voorstelling over iemand die in het fort leefde en aardappels moest schillen, hij speelde 3 rollen, Dirk, de sergeant en Stamper de kok. We vonden het allemaal heel erg leuk.

Week 4

Fotograaf

Natuurlijk hebben we dit jaar weer de schoolfotograaf gehad het was weer leuk, deze keer hadden we om 9:00 de groepsfoto en toen die klaar was, had groep 8 nog alleen een foto niet met groep 7 erbij. En om 9:30 hadden we de portret foto zo moest je staan: eerst moest je met je handen in je zij gaan staan en toen daarna moest je met je handen over elkaar gaan staan en toen ook nog met een been op de kist en ook moest je gaan zitten en toen mocht je gaan. voor de rest van de dag deden we veel werk


Eerste spreekbeurt

Ricardo was als eerste met z’n spreekbeurt hij hield het over vulkanen en het was een hele toffe spreekbeurt en het ging ook heel erg goed hij had op het laatst een experiment en dat ging zo: hij deed zeep in een zelf gemaakten vulkaan en toen deed die er zuurstof bij en toen kwam al dat zeep eruit.

 

Sem Bos en Anne De Jong

Week 3

De derde week is alweer afgelopen na een week vol leuke dingen en hard werken. We hadden ook nog heel veel dingen gemaakt zoals de Minions. Dinsdag hadden we gym van Juf Lisa dat was heel leuk we gingen in de ringen en we hebben gebasketbald. We moesten ook nog badmintonnen. We hebben ook voor de eerste keer dit jaar Engels. Woensdag hebben we ook nog getekend we hebben toen perspectief getekend dat is dat je 2 rechten lijnen tekent in het midden en naar de horizon tekent en daar omheen nog allemaal huizen of andere dingen. We hebben ook  voor de eerste keer weer dit jaar talentcircuit. We hebben ook nog heel hard gewerkt zoals rekenen en taal en nog heel veel andere vakken. We hebben ook heel veel met de hamster gespeeld elke dag mogen kinderen binnen blijven in de pauze om met Binky te spelen.


Het was ook heel erg gezellig met de juf en meester!!!

 

    groeten Quinten en Ismene

Spreekwoorden

Spreekwoorden kun je leren, van spreekwoorden kun je de betekenis opzoeken en je kunt ze gaan uitbeelden. Dat hebben we gedaan, we hebben een prachtige mini tentoonstelling in de groep staan, kom maar eens kijken.
 
 
 
 
 
 
 
 

Week 2

 

We hebben gehoord dat onze juf Stephanie geslaagd is (gefeliciteerd!!) dus wij maakte dinsdag bloemtjes, meester Danny maakte er twee bosjes van en die gaven we aan onze juf.

Woensdag hebben wij een juffrouw, we gingen een oog tekenen en de tekening van onze vakantie zonnebril afmaken. En het is natuurlijk heel gezellig met de juf en de meester!

Daan en Tara